Perpisan part two
0 comments
Assalamualaikum semua semua semua :)

Part 2 punya perpisahan.

First, 3cambridge. Tahniah guys semua. Ada yang tak stay jugak kan? Takpe. Aku ada. Aku jaga diorg jangan risau semua. Aku memang takut nak masuk kelas korg. Semua ulatbuku. Hahaha :) Seriously aku cakap. nak masuk kelas korang pun pandang-pandang. Hahaha. Terasa janggal ye. Uhuk uhuk. Aku sayang korang semua tau. Sayangggggggggg semuaaa :3

3Harvard, tahniah semua ye tahniah. Aku suka masuk kelas korang. Lepak dengan Mai, Ajai, Syariz, Giga, Umi. Lelagi belaja dengan cg Nonee an? Memang seronok ah. Syakim takhehabes goda aku woi woi woi. Aku tembak kauuu mampus nanti :D Kita sesame ingat cg Nonee denda diri atas kerusi. Semua-semua k. Rindu nak lepak kelas korang lagi lepasni. Muachhhh harvarrdddddd :3

3Oxford, kelas ni memang jarang gila ah aku masuk. Maklumlah, aku ni pemalu. Hahaha. Tapi kelas korang memang gempak ah. Swear :) Aku taktipu guys. Korang unite gila vavi ah. Mesti buat thorbaikkk. See, now kelas korang semua alhamdulillah 8A kan? tahniah gilaa dohh. Bangga cg kelas korang. Siapa ah cg kelas korg? Aku lupa ah. Sorri cg. Lol. Banyak sangat benda nak kena ingat kan. Hmmmm :) Guys, aku sayang korang semua ye. Jangan lupa aku woi woi.

3Sheffield. Woiiiii, kelas nih ah paling aku selalu masuk. Gelak gelak an dlm kelas ni. Online dalam kelas ni. Waktu pmr pulak tuh. Hahaha :) Jahil kau fawwaz. Aku sayang sheffield. Diorg terima aku masuk seadanya. uhuks uhuks. memekak sesama an? Lepak dgn haziqroba, aziqros, fyzajeff, noeabeym. miauuuu. sayang sangat semua semua semua. Please, jangan lupakan aku lepasni eh? T.T

3Yale. Wowwww, This so much awesomee. Kelas paling berani aku nak masuh *kelas sendiri mmg ah* Pepagi dtg kelas dengan puyu, sarah, nad. Paling tk dgn Puyu je ah. Selalu masuk lambat. mmg suka. Nanti masuk je ada yang tegur. Terharuuu ahhh :') Acib, rindu kau atekkkk. Lawak jawa kau tuh. Siut ahhh. Chukek semuaaa. Rindu ah korang. Asal tinggalkan aku? *aku yang tinggalkan korg senanya* Rindu nak melawak, ketawa gelak besar dalm kelas tu. Uwaaaaa, rindu nak menangis depan korang semua. Rindu woi rinduuu. Dinie woi. Thanks jdi classmate aku. Lol. Dah tkdpt ejek kau "kotak, adudu, gemok" lagi. T.T Jangan lupakan aku woi woi bacinnn. Yang lain pun sama. Cg Yus. Saya sayang cg tau tau tau. Sayangggggggg sesangattt. Stay beside me guys. gen-10

Mieza, thanks jadi kawan aku. rindu lah kau lepasni. nak memekak, nak mengutuk, nak bergossip dlm bilik puyu. Aku sayang kau tau :) Maizura, anak mas joko masuan nih, pernah roomate an? Ingat semua apa kita buat? Hahaha. Dekak weh dekak. Aku rindu syall kau. Muka mico kau tuh. Lagi ah. Mana terompah corak galaxy yang kau nak bagitu? Fruit Sizza woi woi. Syak, nak sleepover rumah kau melantak DVD dengan dominos. Tidur lambat gilaaa. Sumpah bestt. Takmandi. Hahaha. Rindu sangat saat tersebut. Jangan lupakan aku keh? Alin, aku syg kau juga. Cakap dgn mak kau ada masa aku dtg rumah ye :) InshaaAllah kalau tak busy. maklumlah nak jadi upper form kan? Syg kau alin. Thanks untuk semua kenangan yang kita cipta bersama k. Roomate aku yang aku paling sayang. Thanks selalu memekak nyanyi dengan aku. Rindu weh. Machine sesama. Inspection. Sedih k sedih. Wani, kembar kecik molek aku nih. Suara ala ala aku nih. Aku sayang kau tau. Kalau kau baca blog aku. Aku nak kau tahu aku rindu kau sesangat. Maklumlah dh taksama kelas kan. Uwaaaaa T.T Jaga sopi bebaik tau. Dia sayang kau. Dia ngaku dengan aku dia suka kau. Dia setia jangan risau. Hahaha :) Yang lain tuh. Aku sayang korang jugak tau.

Leeyana, aku suka gila share cite. Lelalgi pasal onedirection. Hahaha. Aku addicted dengan harry styles yaaawwww. kau jangan ngegade eh nak curi dia dari aku. Aku akan dpt dia dulu. aku akan pastikan tuh. Hahahaa :) Takde ah. Lepasni aku kena cari kwn baru nak share cite onedirection. Alaaaaa, sedih ah camni wehhh. T.T Hmmm. Panjang lagi nampaknyaaa cite aku nihhh.

Juniorrr aku yang aku sayang. Mili, Ekinwakaka, Zanah, Icap, Canqkul, Sohaib, Syamim, Tachot, Huda, Ell, ZirahSamah, Durra. MieraZatie dan semua yang rapat dengan aku. Aku sayang korang tau tau. Lepasni takdpt jumpa aku yang comel nih. Hahaha, kakak gojes mcm aku dah takde. Cari akak lain ye. Aku sayang junior aku semua. Ingat tahundepan nak jumpa korang. Hajat tak kesampaian ahhh. Sedih doooohhhhh. Mili jangan sombong dengan aku lepasni. Kau jaga Icap baik-baik dohhh. Ada masa tahundepan kita jumpa k. Jangan rindukan aku guys. Jaga adik form one korang yang baru masuk nanti. Aku taksempat jumpa diorang ahhh. Kirim salam eh *tetibe*

Dah ah. Sedih ah ingat balik semua nih. Sedih weh sedih. Faham ahhh perasaan aku camne an. Uhuks uhuks. Dahlah. Nanti inshaaAllah ada PERPISAHAN PART THREE. After KIKS ah.

3tahun mengenali hati budi masing-masing. Susah untuk aku lupakan semuanya. Sayang sekali. Umur aku takpanjang kat situ. Jaga maktab tercintu baik-baik guys. Aku sayangg korang
Perpisahan
0 comments

Assalamualaikum w.b.t
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. 
Kali nih aku pulak yang post baru k. 19/12/2013 Tarikh bermulanya kehidupan setelah 3tahun berhempas pulas bekerja keras demi kejayaan. Alhamdulillah masing-masing masih dapat melanjutkan pelajaran di sistem Mara. 

Kalian, aku hanya mampu sumbangkan 6A 2B untuk pmr nih. Ramai yang datang kat aku tanya "berapa fawwaz?" Aku jawab sambil senyum "Aku tak stay guys 6A je" Kenapa korang peluk aku? Kenapa? Kenapa weh kenapa? Kenapa? Sebabnya korang telah kehilangan sahabat yang anda sayangi. Begitu juga dengan aku. Korang semua stay. Aku? Aku kena pergi weh aku kena pergi. Aku sedih, kecewa. Aku terpaksa tinggalkan korang yang 3tahun bersama. Siapa tak sedih weh siapa? Mungkin rezeki aku banyak kat sana. Banyak kat sana. Aku tak sanggup nak post benda ni. but i need to k. Aku lepaskan semua. Aku tengok ramai kawan-kawan aku yang stay. Aku bangga dengan korang semua. SEMUA. Takde terkecuali. Aku juga bangga dengan diri aku. Dulu susah sangat aku nak lepas 2A. Tapi Allah bagi aku rezeki. 6A pun makbapak aku bangga. Takperlu nak kutuk diri sendiri. Bodoh, malas. Ini semua rezeki Allah kasi. Balasan apa yang kita dah usahakan. 

Tahun depan hanya sebulan dapat jumpa korang semua. KIKS. Aku janji guys aku janji. Aku takkan hampakan korang. Aku akan gunakan sebulan tu dengan sebaik mungkin. Aku janji aku janji. 

SARAH. Maafkan aku. Aku takboleh nak jaga kau lagi. Aku takkan ulang lagi ayat ni "Sorry, If I can't stay". Sebab aku dah takde weh aku dah takde sebelah kau lagi. Aku takdapat nak tngok muka camellion kau lgi, S Language dengan kau. Takdpat panggil kau mokcais kusayang. Aku takboleh dah baring atas katil kau sampai lena. Aku tkboleh nak jaga kau weh takboleh. Dengar cakap aku. Aku akan ingat kau sampai bila-bila. Takkisah jauh mana aku pergi. Belive me. One fine day kita akan jumpa lagi. Jaga jimmy eh sarah. Dia baik. Aku tahu kau suka dia. Jangan bohong dengan aku. Jaga dia semua. Jaga acib k. Jaga cg nonee kesayangan aku tuh. Belaja Bio dengan dia. Please sarah. Terima hakikat nih yang aku kena tinggalkan kau. Aku sedih. Masa ambek result aku pandang muka kau. Aku pandang weh sayu aku pandang kau. Lepasni kita semua dah busy dengan hal masing-masing aku harap kau masih ingat aku. Kau carilah kawan ganti aku ye. Cari yang lain. Cari tempat kau nak lepaskan makian kau, cacian kau, sedih kau, gembira kau, gelak kau. Bukan kat aku lagi. BUKAN. 

Member Botam. Guys tahniah. Korang dah buat aku bangga juga. Jaga court baik-baik eh? Mungkin aku dengan wanie akan sambung pengajian Bola Tampar kat tempat lain. Carilah LIBERO yang baru ye. Aku dah tkboleh jadi LIBERO korang. Sorri, guys. Banggakan cg dawos lagi ye. Nanti masuk SUPER kita jumpa k. Please jangan lupakan aku yang kecik, comel nih. Lawan sekolah lain. Lower Blues bangkit. Cheers kita semua. Aku akan ingat. Masa KIKS aku akan main BoTam sepuasnya kat court tuh. Court tuh lah yang jadi saksi semua gelagat kita. Aku rindu korang semua :)

3Yale. Korang the best. Aku bangga ramai yg 8A. Semua terima aku kat 3yale. Ketawa korg, lawak hambar korg. Paan petai, AcibAtek, Chukeks-kun, Zul, Aiman, DinieMustaqq, Haikal, Semua semua. Aku sayang korang tau. Sayang sangat :) Aku harap dapat jumpa korang semua lagi. Aku takkan lupa Zul baling-baling kat aku. Korang bising sampai kena marah dengan cg Fai. Takpe. Aku tetapbangga k. Bangga :) Kbaii guys. Aku rindu korang semua.

Homeroom WaNisah. Aku, wanie dgn nanie takdpt lanjutkan pelajaran kat situ. Tahniah semua. Aku sedih nak tinggalkan homeroom yang sangat gojes ni. Aku akan rindu korang semua. Kenangan kita. Buka puasa sesama. Makan sesama. Lawak sesama. 2tahun classmate memang awsomeeee. Aku sayang korang sampai bila-II. Tolong, Please jangan lupakan aku lepasni. Rezeki aku cerah kat luar sana. Aku kena cari rezeki tu. Kbaii guys. WaNisah tetap dihati :D

Dan rakyat Gen-10 yang gojes, awsemm Thorbaikkkk. Aku sayang korang semua. Jaga nama baik batch ye. Terimalah rakyat baru nnti k. Didik diorang semua ikut cara kita. CARA KITA. Yaaaaaa! Jaga junior, senior. Hahaha :) Aku hanya mampu melihat korang dengan memandang langit dan mengimbas kenangan kita semua. Jangan sedih. C'monlah guys. Kehilangan aku je. Takkan jejaskan apa apa. InShaaAllah carilah kawan yang lain. Fawwaz' yang lain. Tapi Fawwaz' Aqilah ada sorang. Limited. Hanya bayangan aku saja yang akan ada kat Pontian nanti. Aku akan pergi jadi warga JoBarians. Apapun aku ingat semua pesanan setiap sorang kat aku. Perjalanan masih jauh guys maish jauh. Mungkin lepas masuk U nnti tetibe kita jumpa. Haa, kan? Aku doakan korang semua yang berjaya akan kekal berjaya. Yang takdpt straight sama macam aku kita kena KUAT. KUAT ye KUAT. Jangan jadi gembengg. Nangis je keje. Takjadi pape. Kita kena KUAT. Ye, before this aku memang menangis je keje. Nangis adalah senjata terakhir aku yang paling KUAT. Bila nangis aku jadi KUAT. Itulah pendirian aku. Aku takboleh ikut orang. Kalau aku ikut aku gagal. Aku ada cara aku sendiri. Alhamdulillah Gen-10 semua faham cara aku. Aku memang suka nangis. Aku senang mengalirkan airmata. Ya, hati aku terlalu lembut sangat. Tapi aku bukan LEMAH. Bukan LEMAH. Im strong enough to face all this. Dont worry k. The moment that carve my heart to remember it. Guys, terimakasih untuk semua yg anda lakukan. Teringat time befday aku. Kena spottalk kt foyer. Aku terharu sangat. Thanks guys. Terimakasih semua. Aku sayang semua.

Doakan aku ditempat baru. Aku takkan dapat cari Gen-10 yang lain. Hanya korang. Limited. Salam terakhir salam yang teristimewa, Buat semua :)

Little things
0 comments

Assalamualaikum semua ciptaan Allah. Sihat?

Dah berkurun aku tak update post baru. Sebab memang takde apa aku nak cerita kat korang semua ni. Masa yang ada dirumah cuma aku berfoya-foya dengan laptop, phone, tab dan komputer. Ya, memang aku akan gemuk jika sebegini rupa. Biarlah. Asyik kurus je cam bosan pulak. Gemuk sikit kan best. Tak gitu pak mail? Hahaha. Lol. Malam-malam. Cuma wassep, wechat, instagram and skype. Tersangat lah harem bosan dirumah. Abang-abang aku semua dah habes sekolah. Sorang 21tahun. Sorang lepasan spm tahun ni. Haih =.= Memasing dah ada lesen. Aku? Mimpi jelah nak ada lesen sebegitu awal usia ini. Takpe. 2years more. License please wait for me kay? Audi, please stay. I want to buy you okay? Wait for me.

Gambar diatas memang aku addicted sangat. Uhuks uhuks. Harry styles ! Omenyaaaaa :D Aku gila meroyan lepas tengok This Is Us. Muach xoxo :) Teringin nak jumpa 1Direction. *mimpi jelah* Oversea please be nice to me kay? Hahaha :) I wanna go there. Fly using Sarah's aeroplane. #ThePilots. Lol :3 Harry, Niall, Zayn, Liam and Louis. Masing-masing dah ada awek. Harry tuh ah. Pahal putus dengan Taylor? Dah ah comel korang berdua. Harry playboy siut. Takpe. Aku tetap admire lu harry. Suara dia yang buat aku melt. Lelagi masa dia nyanyi lagu Little things. Hahaha. Aku suka angat. miau miau.

Cuti nih dialah teman aku. Cam vangang pun ada dia ni. Kawan baik :) Nak penampar, penyepak, penumbuk. Semua ada. Layan jelah kerenah dia. Kesian kan. Takde geng. Awek dia kena ELS. So, awek dia takde masa. Aku yang terpaksa teman dia memalam. Memekak. Karok sesama. Nih semua gambar skype dengan dia. Takde unsur lain k. Hanya kawan. I repeat. Hanya kawan. Nazhan, thanks being my shoulder to cry on. Lol. Gedik siut ayat. Aku share problem aku kat dia. Same goes to him. Yeahhh. Kawan sampai bila-bila kay. Jangan lupakan cicak, monyet. Kbaii


Dah. Malas sebenarnya nak update. Tapi terpaksa. Sebab tengok post yang sama je. macam bosan je macam bosan je.

Mok. Aku sayang kau bhai.
0 comments
Assalamualaikum guys. Nak cerita honeymoon dengan tersayang nih ha :) Puttmok yang sentiasa disisi eden ketika eden perlukan dia. Muach. Kiss sikit . Terima kasih *papa arul and mama mira* Hahaha. Bodoh punya video. 

Ini gambar kat Rantau Panjang. Kami beli baju T90 sama. Warne purple :) Aku saiz 38. Mok saiz L

Nih, kat kedai tudungg. Lawa-lawa. Tapi aku takminat shawls sangat k. Mok beria ajak aku bergambar. Hahahaha :D

This picture at Pantai Cahaya Bulan. Macam comel je macam cantik je kan. Hahaha. Sumpah berangin kuat nak mampus. Minah ni ajak gambar. Aku malas. Makan Jacker :) Sedappp.
#ootd Masa nak pergi Terengganu. OhMyGanu katanya. Ganu kitaaa :) Grey jubah, cardigan coklat and bawal pink bunga-bunga. Kasut comel molek. Inilah Datin Divaa kita ye. Divaa lah sangat 

Bersama mok. Ning Ning. Hahahaha :) Comel kami comel kami comel

Pantai Cahaya Bulan. I come here. Maigaddd. Romantik je pemandangan. Angin kuat. Laut bergelora. Macam sweet je macam sweet je. Hahaha. Mende kau fawwaz.

#ootd Kelantan mari. Hahaha. 

Muka dah penat berjalan jauh. Takde mall best best ke? Hahaha. Kelantan koosoongg

After bersiap pepagi :) Kami comel :D

This part very sad. Bapak mok nak hantar aku balik rumah. Aku bosan duduk rumah sensorang. Takde kawan. See, baju aku sama dengan mok. Comel je kan? kan? kan? Hahaha :) Jangan puji melambung-lambung. Kembang nanti. Hahaha. 

Yang penting, penat tapi sungguh seronok. Mengukir kenangan bersama insan tersayang bukan mudah. Hargailah sahabat yang sentiasa ada dengan kita. Fahami dia, hargai dia. Harga sebuah persahabatan tak mampu dibayar dengan wang. Hanya keikhlasan yang ada. Sahabat lah yang akan ada bila kita susah, senang, gembira, sedih, duka, kecewa, sakit. Semuanya. Kejujuran berkawan. Bukan berkawan kerana harta, populariti, publisiti, tak kemana kalau kawan setakat benda alah tu. Itu semua bodoh k. Berkawan biar ikhlas. Pandang segi mental, perasaan. Bukan fizikal atau luaran.

Dear, puteri yuhanis. A year mengenali kau adalah paling istimewa sangat. Bila kau ada time aku sedih, kau selalu support aku bila aku jatuh, lemah longlai. Kau buat aku jadi kuat hadapi semua dugaan yang datang. Kau sentiasa bagi kata semangat supaya aku tak mudah mengalah, putus asa. Kau lain dari diorang semua. Kau faham aku. Kau buat aku happy. Kau buat aku sentiasa senyum walaupun kau sibuk, busy, penat. Kau takkan biarkan kawan kau sorang-II kan? Kau macam seorang leader. Kau lead kitorang. Thanks putt. Baru aku tahu kehidupan sahabat yang sebenar. Saling memerlukan kan? Aku sayang kau weh. Jangan tinggalkan aku eh? Promise me. We will meet one fine day. Sama-II capai cita-II kita. Kita nak drive sama-II kan putt? Sayangg kau :*



JBI
0 comments
Assalaumalaikum and Haii peeps. Harinih aku baru nak update pasal kitorang pergi JBI. Dengan seluruh rakyat Gen-10. Yaa :) Itu dia. Kami memang comel , handsome, pandai, yang paling penting kami "gempak!" <--- ayat izuu ajar weh. Hahaha. So, mals nak tulis panjang-II. So, lihat jelah gambar kami yang gorgeous nih.

Nih aku dengan aida. Kami comel. Satu homeroom yg gempak terhebat.

Nih, penggoda no.1 in Malaysia. Haha. LuqmanZag :D

Dekat escalator. Teman mereka jalan-jalan. Ajai yg tangkap

So, this is us. Ada ramai lagi sbenarnya. Tapi tak sama meja. Lunch :)

Nih kat token. Teman lelaki main games. Aku duduk diam dengan Aida tunggu diorang

Lunch with monyett :) Dia kawan aku. See, dia rembat phone aku bhai.

Nih gambar lepas tengok movie Baby-Blues. Aku memang comel. Takyah cakap lah, :D

Pepagi tunggu diorang sampai. Lama siut :3

Breakfast kejap. Before yang lain sampai. See, ajai sorang je lelaki yg dah sampai

Nih supermodel of Malaysia. Bercita-cita ingin membangunkan negara :)

After movie. Snapshoot.

Nih dalam ToysRus. eh? Hahaha :D

Milo ais kejapp.

Lawan dengan Hared. Sumpah tak reti main. Tolak-II jelah k :)

Lol, kami memang gedik :D

NIh mokcaiss. Saya sayang dia gila babi nak mampus

Again me :)

Si, gemok dan evil. Merah is Love. Kan?

Oh, mangkuk hayun nih. Dia memang camni

Le text with Shazril :)

Seluar candy :D Kami sukasukasuka

Dia nak lap mulut aku. Pahal?

Ini member perempuan. Yang anda takkenal tuh kakak Qyla

Basketball :)

Inilah Gen-10 yang dibanggakan mereka semua :)

Oh, luqmanZaq. Dia penggoda

Me again :) and monyett 

Makan-makan-makan #meehunTomyam

Macam budak-budak. ToysRus

Ajai kuajar tutup muka aku guna beg batch :) Siut :3

Saya dan si Tinggi. Pendegnr setia dia

Oh, penat berjalan. Betulkan tudung kejap

Again-again-again

Taktahu berapa banyak gambar dengan mangkuk hayun nih

Supermodel. Puyu takmuat k :)

Oh, geng endcem. Dia perembat

Seluar candy again again. comel nya kami semua :)


Aku beria sikit.

Si jerawat yang tidak sedar :D

Lagi dan lagi.

Syakirah telefon mereka agar cepat sikit

Rabiah 4. Dengan future pilot . Dina


Tengok pakcik kat belakang tuh. Hahaha

Ya, aku tahu aku comel :)

Mencari number AK. Takjumpa-jumpa

Terlebih muatan. Please

Nih maijulaa dan miejjaaa :) mereka ex :D

Ajai memang camnih. Aku pon tarak fahamm

Rehat k rehat.

Lastly, sumpah. Ini memang gempak best gilaaa :) Takpernah rasa macam nih. Rombongan gen-10 ke Jusco Bukit Indah. Hahah :) Apapun aku akan ingat benda nih sampai bila-bila. Walaupun dah dekat seminggu benda nih dah lepas kan. Its okay. Ada gambar untuk ingat semula kenangan yang kita bina. K.

Assalamualaikum :) Tq . Loveee